בלוג
לקוחות יקרים!
לאור שינוי כללי המשחק בעקבות משבר הקורונה, עובדים רבים נשלחו לעבוד מהבית. בתקופה רווית קשיים כלכליים, התווספו עוד הוצאות עקב השהייה המרובה בבית. הוצאות שהיו על חשבון המעסיק כגון חשמל, אינטרנט, טלפון ועוד הפכו להוצאות על חשבון העובד. האם העובד מהבית זכאי להחזרי הוצאות מהמדינה?
סעיף 17 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש) מאפשר קיזוז הוצאות על עבודה מהבית. הסעיף מתייחס ל"אדם" ולא מציין שכיר או עצמאי, כך שמאפשר גם לשכירים לעשות זאת. בסעיף מוגדרות ההוצאות הנגרמות בשל ולשם ייצור הכנסה ועקב כך זכאיות לניכוי מס.
ההוצאות המותרות בניכוי הן כאמור רק אלו הנחוצות לצורך הפקת הכנסתו כשכיר, כך שביצוע הפרדה בין הוצאות לצרכי מחיה ועבודה לשכיר שעובד מהבית הוא מורכב יותר מבעסק בשל העובדה שהוצאות הבית הן הוצאות מעורבות.
מה נחשב כהוצאה מוכרת לשכיר העובד מהבית?
· תשלומי הארנונה על החלק הרלוונטי בדירה שמוגדר כמשרד.
· חלק מהתשלומים החודשיים כמו חשבונות חשמל, מים, גז, ועד בית, טלפון ועוד.
· הוצאות הקשורות ברכישה ובתיקון של ציוד העבודה כמו מחשבים, מדפסות, טלפונים ניידים, טאבלטים, תוכנות ועוד.
חשוב- יש לבצע תיעוד ומעקב באשר לכל הוצאות הבית לטובת הגשת הבקשה להחזר מס.
כיצד ניתן לקבל את ההחזר?
טופס 106 ('אישור עפ"י תקנות מ"ה- ניכוי ממשכורת', מונפק ע"י המעסיק בהתאם לבקשה) וטופס 135 ('דו"ח מקוצר למ"ה עבור יחידים המבקשים החזר מס') הם טפסים סטנדרטים של רשות המיסים. בטפסים יש לפרט את כלל ההכנסות של השכיר בשנה הרלוונטית בחלוקה להכנסה שהגיעה ישירות מעבודה ולהכנסה שהגיעה ממקורות אחרים (מניות, שכירויות וכו').
לשם קבלת החזרי מס בעבור אותן הוצאות המותרות לניכוי נדרשים טפסי 106 מכלל מקומות העבודה של השכיר בתקופה שבגינה הוא דורש החזרי מס ובצירוף קבלות על תשלומי ההוצאות.
בכל שאלה אנו נמצאים פה לרשותכם
בברכה
מרדכי רזמוביץ', רו"ח
* * האמור בחוזר זה מובא כמידע כללי ואין בו משום חוות דעת מקצועית
תודה רבה, הטופס נשלח בהצלחה
אירעה שגיאה בהזנת הפרטים, אנא נסו שנית